Dreptul meu la imagine

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj s-a implicat cu un dublu rol, atât de partener, cât și de beneficiar în proiectul lansat în această săptămână de Inspectoratul Școlar Județean Cluj cu titlul ”Dreptul meu la imagine”, alături de câteva alte instituții și organizații județene ce desfășoară activități specifice de prevenire pentru tineri: instituțiilor și organizațiilor județene ce desfășoară de asemenea activități specifice de prevenire pentru tineri: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj-Napoca, Baroul Cluj, Fundaţia Părinţi Clujeni.
Proiectul educațional ,,Dreptul meu la imagine” pornește de la nevoia reală de abordare în școală a unor aspecte privind provocările lumii noi – direct legate de gestionarea imaginii – și asumă că acestea sunt provocări nu numai pentru elevi, dar și pentru profesori și părinți.
De aceea, valorificând interesul crescut al elevilor pentru imaginea proprie, proiectul vizează abordarea integrată, în contexte reale, a mai multor comportamente ce influențează imaginea tânărului, în defavoarea activităților tipice de prevenire ce izolează comportamentele indezirabile (anti-bullying, antiviolență, pentru prevenirea consumului de alcool).
Campania așază, astfel, totul sub o cupolă pozitivă – aceea a dreptului la imagine. Proiectul se bucură de colaborare interinstituțională și de girul public al actorului Dragoș Pop (Teatrul Național Cluj-Napoca), desemnat ambasadorul campaniei.
Proiectul pornește de la schițarea unui profil al tânărului pe care dorim să-l formăm și vizează, de asemenea, activități de formare complexe pentru toți consilierii școlari, diriginți și coordonatorii de proiecte, workshop-uri tematice, concursuri județene (concursuri de comics, postere de personal branding, concursuri tip TED-ex pentru liceeni), elaborarea unor pachete de resurse și ghiduri de activități care vor fi puse la dispoziția beneficiarilor prin intermediul unui site web.
Prin abordarea subiectului în această manieră se urmărește ca, în final, să determine câți mai mulți elevi să devină ei înșiși, avizați fiind, vectori ai mesajului acestui proiect.

Informații cu caracter general 
Despre proiect I
Despre proiect II
Tematica
Activitati coordonate la nivel judetean
Portretul tanarului Dreptul meu la imagine