Consiliere online

Dragi părinți, elevi, cadre didactice

Pornind de la nevoia tot mai mare de consiliere psihopedagogică, mai ales în mediul rural, unde accesul la aceste servicii este limitat din cauza numărului mic de consilieri școlari,  Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj vă oferă posibilitatea de a beneficia de serviciile acestor specialiști prin serviciul de consiliere online. Acest serviciu a fost creat pentru elevii, părinții și cadrele didactice din mediul rural care nu au acces la un consilier școlar și respectă toate principiile profesionale, etice, de confidențialitate specifice activității de consiliere psihopedagogică.

Cum puteți accesa acest serviciu?

Consilierea online se realizează prin intermediul aplicațiilor și platformelor informatice, deci este necesar să aveți acces la un computer sau un dispozitiv (telefon, tabletă etc.) care să fie conectate la internet.

Dacă persoanele care solicită acest serviciu nu au 18 ani împliniți, atunci este nevoie de acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal instituit. Acordul îl puteți descărca de aici.

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție  în fiecare zi de vineri, între orele 10.00 – 12.00.

Este necesar să vă faceți programare prin trimiterea unui mail pe adresa consilieri_scolari_cluj@yahoo.com în care, pe scurt, să ne oferiți:

    • datele de identificare (nume, prenume, unitate de învățământ, telefon);
    • descrierea problemei pentru care aveți nevoie de consiliere și
    • acordul pentru consiliere atașat (pentru cei care nu au 18 ani împliniți).

Noi vă vom răspunde prompt, comunicându-vă data și ora la care unul din specialiștii noștri vă vor contacta.
Serviciul de consiliere online vă oferă garanţia confidenţialităţii, informațiile pe care le furnizați fiind vizibile și necesare doar pentru specialistul căruia i le adresați. Excepţie fac acele situaţii percepute de specialiștii noștri ca fiind cu grad mare de risc de sinucidere sau de pericol pentru ceilalți.

Răspunderea pentru veridicitatea datelor şi informaţiilor pe care ni le furnizați vă aparţine în totalitate. De asemenea, CJRAE își arogă dreptul de a întrerupe furnizarea acestui serviciu persoanelor care au un limbaj agresiv sau nepoliticos.

Consilierea online oferită de CJRAE Cluj este gratuită.